Cappuccino cheesecake
Ingredienser:
200g digestivekex
75g smör
1 tsk kanel
3st gelatinblad
1dl starkt kallt kaffe
200g philadelphiaost (går bra med light)
2,5 dl kesella
3st äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över
Tillagning:
1.Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
2.Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3.Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4.Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5.Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
Moccasemifreddo

Semifreddo kommer från Italien och betyder "halvfryst", en dessert där vispad grädde och ägg fryses och smaksätts med, i det här fallet, kaffe men kan också smaksättas med allt från choklad till färska bär. du kan komponera det lite hur du själv känner!
Ingredienser (8pers)
1 dl starkt kaffe
2 dl socker
3 dl grädde
4 dl äggulor
kaffebönor till garnering
Tillagning
1. Blanda kaffe och socker i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret smält och låt sjuda i ca 2 minuter. Låt sockerlagen svalna.
2. Vispa gulorna i en bunke samtidigt som du häller i sockerlagen lite åt gången.
3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Se till att bunkens botten täcks av vatten och fortsätt att vispa i ca 5 minuter. (Använder du en plastbunke var då noga med att bunkens botten ej står i kastrullens botten utan vilar på kastrullens kanter)
4. Ta bort bunken från kastrullen. Fortsätt att vispa tills blandningen blir tjock och har svalnat.
5. Vispa grädden hårt och rör försiktigt ner den i äggsmeten.
6. Häll semifreddon i koppar eller glas och ställ i frysen i minst 4 timmar. Garnera eventuellt med en klick grädde och kaffebönor innan servering.
Pajätning på kullzenska

4-kök
Mums! Salladen borde dock innehålla lite mer, typ rödlök och fetaost (A)

Le croissant


Onsdag

Dolce vita
En cookie och en latte.

fredag

Onsdag
Även en snabb fika denna dagen. Otroligt nog valde vi något annat än kullzenska och drog bort till croissant. Blev en smoothie och fräsch juice. Alldeles lagom då man druckit för mycket kaffe eller inte är sugen på något varmt!
25 kr st
Måndag
En snabb fika på kullzenska hanns med, blev en latte med kanel samt kladdkaka, mums! Det är synd att de inte har fler platser på deras uteservering! Dåligt! Men något riktigt riktigt bra är att de äntligen skaffat kortbetalningssätt! Äntligen har tekniken även rusat ikapp dem. Nu slipper man ta ut pengar innan :)
Torsdag
Fika/lunch på 4-kök, härligt! Alldeles proppfullt då vi valde den bästa tiden att gå dit, lunchtime. Vi kunde ju inte planerat bättre ;). Men som sagt, 4-kök är perfekt då man är sugen på olika saker då de har både mat och fika!
Elins hawaiitoast (rekommenderas)
Simones kladdkaka (rekommenderas också)
Tisdag
Som vanligt blev det en fika på kullen, 2 cola samt mazarin, inget kaffe!! Det har aldrig hänt tror jag! förutom på croissant då vi drack smoothies men aldrig annars. Udda... Nästa fika lovar vi er ska bli på ett annat ställe än kullen förresten, vi har ju inte varierat oss så hemskt mycket hehe.
När vi gjorde undersökningen vart alla helst fikar fanns det en liten grupp som valde alternativet "att fika hemma", och jag måste ge er tipset att testa ballerinakexen kladdkaka + doppa i mjölk så den blir mjuk och sen doppa i lite sprutgrädde! Rena kaloribomben men det kan man ju faktiskt unna sig ibland! Mums
Lördag

Våffeldagen
Våffla, cafe mocha samt caramel shake, mums! (vi ignorerar faktumet att balen kommer allt närmre)

Tips!
Systembolagets smak och doft förklaring för den:
Doft: | Stor doft med tydlig karaktär av grädde och kaffe, inslag av chokladpralin. |
Smak: | Söt, simmig smak med inslag av grädde, kaffekaramell och chokladpralin. |
Ett jättebra tips för en snabb "dessert" är att ta ett serveringsglas (till dessert då alltså), gärna upphöjt på fot, Forma en glasskula av valfri smak och häll sedan på lite baileys, voila! klar för att serveras. Himla gott dessutom slår man ju 2 flugor i en smäll då man får in dessert och avec på en och samma gång (A) Smidigt, snabbt och himla gott.