Cappuccino cheesecake





Ingredienser:

200g digestivekex

75g smör

1 tsk kanel

3st gelatinblad

1dl starkt kallt kaffe

200g philadelphiaost (går bra med light)

2,5 dl kesella

3st äggvitor

2 dl socker

kakao att sikta över

mörk choklad

Tillagning:

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.

2.Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.

3.Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.

4.Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.

5.Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0