Cappuccino cheesecake
Ingredienser:
200g digestivekex
75g smör
1 tsk kanel
3st gelatinblad
1dl starkt kallt kaffe
200g philadelphiaost (går bra med light)
2,5 dl kesella
3st äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över
Tillagning:
1.Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
2.Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3.Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4.Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5.Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.