Cappuccino cheesecake
Ingredienser:
200g digestivekex
75g smör
1 tsk kanel
3st gelatinblad
1dl starkt kallt kaffe
200g philadelphiaost (går bra med light)
2,5 dl kesella
3st äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över
Tillagning:
1.Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
2.Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3.Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda där-efter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4.Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5.Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
Moccasemifreddo

Semifreddo kommer från Italien och betyder "halvfryst", en dessert där vispad grädde och ägg fryses och smaksätts med, i det här fallet, kaffe men kan också smaksättas med allt från choklad till färska bär. du kan komponera det lite hur du själv känner!
Ingredienser (8pers)
1 dl starkt kaffe
2 dl socker
3 dl grädde
4 dl äggulor
kaffebönor till garnering
Tillagning
1. Blanda kaffe och socker i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret smält och låt sjuda i ca 2 minuter. Låt sockerlagen svalna.
2. Vispa gulorna i en bunke samtidigt som du häller i sockerlagen lite åt gången.
3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Se till att bunkens botten täcks av vatten och fortsätt att vispa i ca 5 minuter. (Använder du en plastbunke var då noga med att bunkens botten ej står i kastrullens botten utan vilar på kastrullens kanter)
4. Ta bort bunken från kastrullen. Fortsätt att vispa tills blandningen blir tjock och har svalnat.
5. Vispa grädden hårt och rör försiktigt ner den i äggsmeten.
6. Häll semifreddon i koppar eller glas och ställ i frysen i minst 4 timmar. Garnera eventuellt med en klick grädde och kaffebönor innan servering.
Pajätning på kullzenska

4-kök
Mums! Salladen borde dock innehålla lite mer, typ rödlök och fetaost (A)

Le croissant


Onsdag

Dolce vita
En cookie och en latte.

fredag
