Några kaffesorter
Colombia kaffet som kommer till Sverige har en fyllig, kraftig och lätt syrlig smak. det är ett Arabica-kaffe och växer på andernas bergssluttningar. Dessa bönor är gröna och behandlas med den våta metoden och kallas tsm medövrigt tvättat kaffe fr. syd och mellanamerika för Milds.
Java är även det ett arabica-kaffe och odlas i indonesien.det har en rund och fyllig smak. Java är idag mer en benämning på en smak än en kaffesort.
Kenya växer på över 2000 meters höjd över havet och de fina kaffet är fylligt med en karakteristisk syrlighet med en aning söt smak av svarta vinbär. Från t.ex. kenya , Etiopien och Tanzania kommer mycket fint tvättat arabica kaffe. i de andra afrikanska länder odlas mest Robusta som har en råare och fränare smak.
Mocca är idag ,liksom java, mer en benämning på en smak än en kaffesort. Det äkta moccakaffet tillhör arabicatypen och kommer från Jemen. Kaffet är uppkallat efetr staden mocca och har en kryddig och syrlig smak.
Allt kaffe härstammar härifrån och man kan säga att Mocca kaffet smakar som det första kaffet gjorde.