Espresso

Espresso är en väldigt stark och fyllig kaffedryck från Italien. Espresson i Italien är den dryck som serveras mest på alla caféer och har benämneningen Caffé där. Espressokaffet ska helst vara gjord på antingen arabica bönan eller en blandning av arabica och robustaböner för att få den perfekta kaffesmaken och crema (bra att veta för er som har espressomaskin hemma). Crema är den viktigaste beståndsdelen för en lyckad espresso. Creman som består av cellulosa och fetter och ska läggas som ett kompakt, gyllenbrunt skum på toppen av espresson. Att servera en espresso utan crema är ovärdigt för alla respektabla Caféer. Espresson är som sagt väldigt stark i smak och avnjuts i en mindre "espresso kopp". Detta kaffet rekommenderas för dem som gillar stark kaffesmak.

Tips för att veta om espresson är "misslyckad":
1. Den är bitter i smaken
2. Den har tunn konsistens
3. Avsaknad av crema eller tunn och storbubblig dito

Ni har även säkert sett/hört uttrycket, enkel eller dubbel espresso. Vilket bara betyder att mängden dubbleras alltså ingen skillnad på smak lr liknande.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0